Peste o sută de garduri din nuiele instalate în râul Răut au fost distruse

Specialiştii Inspectoratului Ecologic de Stat, Serviciului Piscicol şi ai Ministerului Mediului au distrus peste o sută de garduri din nuiele instalate în râul Răut de către braconieri pentru a extrage peşte. Deşeurile scoase din apă, plasele de metal şi gardurile din nuiele au fost transportate la gunoiştile localităţilor din preajma râului, transmite IPN.

Ministerul Mediului anunţă într-un comunicat de presă că au fost convenite sectoarele care urmează să fie curăţite şi a fost elaborat şi un grafic de executare a lucrărilor. Specialiştii precizează că, în pofida lucrărilor de înlăturare a construcţiilor clandestine, continuă să apară altele noi. Aceştia atenţionează că îngrădirile împiedică accesul peştilor către zonele superioare ale râului şi contribuie la accelerarea proceselor de colmatare a albiei râului Răut.

Aflat într-o vizită de lucru pe segmentul curăţat al râului Răut din apropierea comunei Trebujeni, Orhei, ministrul mediului, Valeriu Munteanu a declarat că acţiunile de curăţare vor continuă şi este vădit faptul că ceea ce s-a făcut deja a revigorat cursul apei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE