Peste 80% din fondurile acordate de România pentru renovarea grădiniţelor au fost valorificate

82 la sută din fondurile acordate de Guvernul României pentru reconstrucţia şi renovarea instituţiilor preşcolare din Republica Moldova au fost valorificate cu succes. Miercuri, 18 noiembrie 2015, a avut loc prezentarea publică a raportului de progres privind implementarea şi valorificarea grantului de 20 de milioane de euro oferit de Guvernul României. Proiectul de asistenţă tehnică şi financiară a fost implementat prin intermediul Fondului de Investiţii Sociale din Moldova (FISM), transmite IPN.

Ambasadorul României, Marius Lazurca, prezent la eveniment, a declarat că România îşi doreşte ca toate fondurile pe care le furnizează Republicii Moldova pentru dezvoltare să fie atât de bine valorificate. „Ne aşteptăm ca, în anul 2016, fondurile dedicate acestui Proiect să fie utilizate în totalitate, astfel încât să putem trece la etapa următoarea în care noi grădiniţe să poată fi renovate din fondul oferit de România”, a spus diplomatul.

Directorul executiv al FISM, Mircea Eşanu, a afirmat că, în prezent, 82% din fondurile acordate de Guvernul României au fost valorificate cu succes şi şi-a exprimat convingerea că bunele practici şi gestionarea corectă vor determina continuarea proiectului.

Beneficiari ai grantului oferit de Guvernul României sunt 774 de instituţii preşcolare din 32 de raioane ale Republicii Moldova şi peste 200 de mii de persoane, copii, părinţi, personal didactic şi tehnic. Lucrările la peste 660 de grădiniţe au fost finalizate.

Lucrările finanţate din grantul oferit de Guvernul României includ reparaţii capitale ale clădirilor, schimbarea acoperişului, a sistemelor de încălzire, a reţelelor electrice, amenajarea terenurilor de joacă, schimbarea ferestrelor şi uşilor, izolarea termică a pereţilor exteriori, construcţia sistemelor de aprovizionare cu apă a grădiniţelor şi a sistemelor de canalizare, amenajarea grupurilor sanitare, dotarea cu echipament, mobilier etc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.