Peste 76 de mii de apartamente din Chişinău au datorii la căldură de peste 1000 de lei

Peste 76 de mii de apartamente din municipiul Chişinău înregistrează datorii de peste 1000 de lei pentru energia termică consumată. Fondul locativ înregistrează per ansamblu un nivel de achitare de 59%, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al „Termocom”. Suma totală a datoriilor constituie peste 380 de milioane de lei.

39 de mii de apartamente au datorii între 1000 şi 3000 de lei. Peste 17 mii de apartamente au datorii între 3000 şi 5000 de lei, 7 mii de apartamente – între 5000 şi 7000 de lei, iar restanţe care depăşesc suma de 7000 de lei înregistrează peste 13 mii de apartamente.

Din cele peste 76 de mii de apartamente cu datorii cele mai multe se află în gestiunea întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL), circa 41 de mii de apartamente. Celelalte sunt administrate de asociaţiile proprietarilor de locuinţe private, de cooperativele de construcţie a locuinţelor, altele sunt locuinţe departamentale.

Furnizorul de căldură din capitală solicită insistent gestionarilor fondului locativ şi proprietarilor de apartamente cu datorii să achite în termen restrâns plăţile restante. Astfel, vor fi evitate procedurile de acţionare în instanţele de judecată, de executare silită, care presupun cheltuieli suplimentare suportate de către debitori.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.