Peste 50 de ONG-uri active din ţară s-au adunat în Parcul central din capitală

Mai mult de 50 de organizaţii ale societăţii civile s-au adunat vineri, 25 septembrie, în Parcul Ştefan cel Mare şi Sfânt, unde informează chişinăuienii şi oaspeţii capitalei despre activităţile sale. Acţiunea are loc în cadrul Târgului ONG-urilor, iar participanţii vor prezenta într-un mod interactiv activităţile şi serviciile, şi vor participa la ţesutul unui covor moldovenesc, multicolor, transmite IPN.

Târgul în aer liber este organizat de către FHI 360 în cadrul programului „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova”, susţinut de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Anatol Beleac, director de program la FHI 360 a spus cu prilejul evenimentului că scopul acestuia este de a arăta oamenilor de rând cele mai active organizaţii ale societăţii civile şi ce fac ele zi de zi. Cele peste 50 de organizaţii sunt practic din toate regiunile ţării, inclusiv din stânga Nistrului. „Beneficiul este că organizaţiile învaţă unele de la altele, fac schimb de experienţă. Acestea devin tot mai active, suntem la a 6-a ediţie şi dacă la început aveam 10-15 organizaţii participante, acum am fost nevoiţi să le refuzăm pe unele”, a subliniat directorul de programe în cadrul FHI 360.

Anatol Beleac a spus că oamenii care vor veni la Târg pot să devină potenţiali beneficiari ai organizaţiilor, acestea reprezentând practic toate sectoarele societăţii. Alţii pot deveni voluntari sau donatori ai organizaţiilor şi să ajute astfel oamenii cu nevoi.

În cadrul Târgului, reprezentanţii OSC-urilor vor fi invitaţi să participe, în premieră, la o sesiune de explicare a criteriilor de eligibilitate pentru OSC-urile din Republica Moldova pentru a primi gratis licenţa pentru „Microsoft Office 365”- un program software adaptat la nevoile sectorului societăţii civile.

Vizitatorii târgului şi ei vor avea ocazia să participe la ţeserea în comun a covorului moldovenesc şi vor putea gusta ori cumpăra fructe şi legume moldoveneşti care se exportă pe piaţa comunitară.

Evenimentul are loc până la ora 15.00 şi face parte din „Zilele societăţii civile”, care vor continua sâmbătă, 26 septembrie, la Butuceni, raionul Orhei.

  • anatol beleac despre eveniment.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.