Peste 450 de locuri au rămas neacoperite în universităţi

Peste 450 de locuri de studii universitare au rămas neacoperite după sesiunea repetată de admitere. Cele mai multe sunt la Universitatea de Stat din Moldova şi Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi, transmite IPN.

Potrivit viceministrului educaţiei, Loretta Handrabura, din cele circa 20 de mii de locuri prevăzute în planul de admitere pentru sesiunea 2013, au fost acoperite 79%, în comparaţie cu 96% în anul 2012. „Rezultatele admiterii arată o tendinţă clară a interesului candidaţilor pentru anumite universităţi cu tradiţie şi apreciate pentru calitatea formări profesionale la unele specialităţi specifice lor”, a spus viceministrul educaţiei.

În sesiunea de admitere 2013, în universităţile de stat au fost propuse, în total, 16,8 mii de locuri, din care  6,7 mii la buget şi peste 10 mii la contract, iar în universităţile private planul de înmatriculare a prevăzut 3,5 mii locuri de studii, dintre care au fost acoperite 70,3%.

La Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice sesiunea suplimentară de admitere urmează să se desfăşoare în perioada 28 august-9 septembrie curent.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.