Peste 300 de edituri din 18 ţări participă la Salonul Internaţional de Carte din Chişinău

Peste 300 de edituri din 18 ţări îşi vor expune cărţile în cadrul ediţiei a III-a a Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii, consacrat scriitorului Spiridon Vangheli, şi a ediţiei a XXII-a a Salonului Internaţional de Carte. Evenimentele vor fi inaugurate cu ocazia Sărbătorii Naţionale  „Limba Noastră”, în scuarul sediului central al Bibliotecii Naţionale din Chişinău, transmite IPN.

Salonul va cuprinde în programul său şi o expoziţie-târg, unde vizitatorii vor putea cumpăra cărţi din cele 18 ţări. Tot pe 31 august va avea loc vernisajul expoziţiei personale de pictură a plasticianului Victor Bradu, cu titlul: „Baştina Vorniceni”. La ora 17.00, va avea loc o seară de creaţie a tenorului Mihai Munteanu, în cadrul salonului-muzical „Medalion jubiliar: Mihai Munteanu-70 ani de la naştere”. La ora 18.00 va avea loc o şedinţă a cenaclului „Ideal”, cu genericul: „Odă limbii române”.

Pe 1 septembrie, la ora 14.00, va avea loc o masă rotundă consacrată politicilor editoriale actuale, cu genericul: „Editura Labirint – 20 ani de activitate”. Tot în această zi, va avea loc lansarea cărţii scriitorului Gheorghe Cutasevici „Evadarea în exil...”. La ora 16.00 va avea loc conferinţă publică: „Platon şi platonismul de-a lungul timpului”, la care va fi prezent conferenţiarul Ivo Ivanovici, director naţional al Asociaţiei Culturale Noua Acropola.

Pe 2 septembrie, la ora 14.00, va avea loc o conferinţă susţinută de Dan Doboş, scriitor, director al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” din Iaşi, cu tema: „Literatura comercială românească, între kitsch şi necesitate”. La ora 15.00 va începe atelierul de creaţie „Graficieni ilustratori ai operei lui Spiridon Vangheli”.

În ultima zi a Salonului Internaţional de Carte, pe 3 septembrie, la ora 15.00 va fi prezentat Topul celor mai citite 10 cărţi în 2012. De asemenea, va avea loc o conferinţă de presă de totalizare şi de Gala Laureaţilor ediţiei a XXII-a a salonului. Premiile vor fi acordate pentru Editura Anului, pentru Tipografia Anului, pentru Cartea Anului etc.

Festivitatea de închidere a Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii, care va avea loc în toate localităţile Moldovei care dispun de o bibliotecă publică, va avea loc la Chişinău pe data de 10 septembrie, în incinta Bibliotecii Naţionale. În cadrul festivităţii vor fi acordate  premiile laureaţilor festivalului.

De asemenea, în zilelor salonului şi a festivalului se va desfăşura campania naţională „Cartea – Dar Nepreţuit”, cu scopul de a aduna colete de cărţi pentru fondurile şi cititorii bibliotecilor publice din republică.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.