Peste 29 de mii de numere telefonice au fost portate

După lansarea, la 1 iulie anul trecut, a portabilităţii numerelor în reţelele de telefonie mobilă, lunar au fost portate în medie peste 4400 de numere, iar după implementarea la 1 august a acestui serviciu în reţelele fixe, s-a înregistrat o medie lunară de mai bine de 540 de numere portate, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), transmite IPN.

Pe parcursul a şase luni au fost portate peste 29 de mii de numere, dintre care peste 26 de mii sunt numere de telefonie mobilă şi circa 3 mii numere de telefonie fixă. Cele mai multe numere de telefonie mobilă, peste 6 mii, au post portate în luna iulie, când a fost lansată portabilitatea numerelor în reţelele mobile.

Portabilitatea numerelor este un serviciu destinat utilizatorilor finali de telefonie, care permite acestora să-şi păstreze numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul. În prezent, acest serviciu funcţionează în mai bine de 70 de ţări ale lumii. În Republica Moldova, orice utilizator de telefonie poate beneficia de serviciul de portare a numerelor în maximum 5 zile lucrătoare de la depunerea cererii respective la furnizorul pe care l-a ales.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.