Peste 200 de studenţi – bursieri în cadrul proiectului “Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familii Dezavantajate” participă la un şir de seminare pentru dezvoltare personală şi profesională

                               

                               Peste 200 de studenţi – bursieri în cadrul proiectului “Burse Suplimentare pentru
                                      Tinerii din Familii Dezavantajate”
participă la un şir de seminare pentru
                                                               dezvoltare personală şi profesională

Sîmbăta, 7 aprilie 2012, în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova, a avut loc seminarul cu tematica „Internetul – sursa posibilităţilor infinite”. Seminarul a fost organizat de către Centrul de Informaţii Universitare (CIU) în colaborare cu voluntarii companiei „Orange Moldova”. La seminar au participat peste 200 de studenţi, ce provin din familii social-vulnerabile, beneficiari de burse anuale cu valoare cuprinsă între 600 USD – 1500 USD, oferite în cadrul proiectului „Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familii Dezavantajate”, ediţia a II-a. Acest eveniment face parte din ciclul de seminare organizate de către CIU în cadrul proiectului dat.

În cadrul seminarului sus-menţionat participanţii au fost informaţi atît despre unele dintre numeroasele aplicaţii ale internetului: sisteme de căutare, bloguri, reţele sociale şi modalităţi avansate de plată, precum şi despre modalităţile de utilizare în practică a acestora. De asemenea, tinerii au luat cunoştinţă cu avantajele internetului comparativ cu alte mijloace de comunicare.

Proiectul „Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familii Dezavantajate” a fost lansat în aprilie 2010 de către Centrul de Informaţii Universitare, şi este realizat cu sprijinul Fondului de Urgenţă/ Fundaţiile pentru o Societate Deschisă şi administrat local prin intermediul Fundaţiei Soros Moldova, fiind susţinut şi de către Ministerul Educaţiei şi de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei din RM.

Începînd cu anul 2011, programul a beneficiat de un suport financiar suplimentar, oferit de către BC „Moldova Agroinbank” SA, care a devenit partener oficial al proiectului.

Obiectivele programului sunt atît oferirea suportului financiar tinerilor dezavantajaţi, cît şi asigurarea suportului informaţional necesar pentru integrarea acestor tineri în societate prin
desfăşurare de prezentări şi seminare, organizate de către CIU, în colaborare cu reprezentanţi ai sectorului asociativ şi privat din Moldova. Ciclul de seminare va cuprinde următoarele tematici:

Primul seminar cu tematica „Reţete de succes pentru a reuşi în carieră”
Al doilea seminar cu tematica „Strategii eficiente în căutarea unui job”
Al treilea seminar cu tematica
Internetul - sursa posibilităţilor infinite

Nicolae Apostu, voluntar Orange:

„În ziua de azi valoarea internetului nu poate fi subestimată. Pare să fie o poveste, poţi face orice prin intermediul lui: să cumperi, să vinzi, să comunici cu mii de oameni şi cel mai important, să faci rost de orice informaţie ai nevoie. Întrebarea este cum. Cred(em) prin acest seminar am ajutat tinerii să înţeleagă mai bine oportunităţile oferite de reţeaua globală”.

Angela Muşet, Directorul Centrului de Informaţii Universitare:

„Internetul este una dintre cele mai mari invenţii din ultima vreme, ce a deschis noi oportunităţi de cunoaştere, dezvoltare şi socializare şi, prin acestea, şi-a cîştigat un rol important în viaţa noastră. Din aceste considerente am decis să organizăm respectivul seminar pentru bursierii programului – tinerii defavorizaţi, care din lipsă de cunoştinţe, nu explorează unele aplicaţii utile ale internetului. Suntem convinşi că cunoştinţele teoretice, obţinute de către tineri, în cadrul acestui seminar, se vor transforma pe viitor, în abilităţi practice.”

Acest proiect este realizat cu sprijinul Fondului de Urgenţă şi este administrat prin intermediul Fundaţiei Soros Moldova. Fondul de Urgenţă este un program internaţional creat de George Soros pentru atenuarea efectelor negative ale crizei economice mondiale în Europa Centrală, de Est şi Sud-Est şi Asia Centrală. În cadrul celor două ediţii anuale organizate, 829 de studenţi au aplicat concursului, dintre care 590 de studenţi de la 21 de instituţii universitare din Moldova au beneficiat de burse anuale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE