Peste 200 de moldoveni au fost angajaţi în Israel în baza unui acord guvernamental

212 muncitori moldoveni au plecat la muncă legală în domeniul construcţiilor în Israel, din cei 1300 care şi-au depus dosarele. Angajarea a fost posibilă datorită unui acord guvernamental bilateral. Ministrul muncii, protecţiei sociale şi familiei, Valentina Buliga, a declarat, într-o conferinţă de presă, că ceilalţi candidaţi nu au fost angajaţi pentru că nu corespundeau criteriilor din contractul de muncă, transmite IPN.

Pentru locurile puse în concurs au putut să candideze bărbaţi de 25-50 de ani, fără antecedente penale, care aveau calificare în domeniul construcţiilor şi nu au mai fost vreodată în Israel.

Potrivit prevederilor acordului, urmau să fie recrutaţi o mie de lucrători calificaţi. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a desfăşurat o campanie de informare a populaţiei, în parteneriat cu Centrul Internaţional „La Strada”.

Reprezentantul ambasadorului non-rezident al statului Israel în Republica Moldova, Reghina Akkerman, a declarat că muncitorii moldoveni selectaţi au ajuns deja în Israel, sunt angajaţi în câmpul muncii, sunt asiguraţi cu salarii, condiţii de muncă şi de protecţie socială.

Perioada contractului de muncă este de un an, cu posibilitatea extinderii. În medie, constructorii au un salariu de 1000 de euro.

Acordul rămâne în vigoare. Statul Israel va înainta noi oferte de muncă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.