Peste 150 de producători și procesatori își expun oferta la Moldagrotech

Startul sezonului agricol a fost dat, astăzi, simbolic prin inaugurarea celei de-a 36-a ediții a expoziției Moldagrotech (ediția de primăvară). Peste 150 de companii din nouă țări își expun oferta de inovații, tehnologii și echipamente pentru sectorul agroindustrial, produse de uz fitosanitar și fertilizanți, în perioada 13-16 martie, la Moldexpo, transmite IPN.

Eleonora Nistor, manager pentru Republica Moldova al unei companiei italiene de consultanță, spune că participă la expoziție pentru a aduce la cunoștința producătorilor agricoli, specializați în creșterea livezilor de cireșe, mere și plantații de căpșuni, că pot primi consultanță începând de la plantare, producere, până la sortare, împachetare, conservare.

Vasile Zanivei este manager la o companie specializată în producerea de stâlpi precomprimați, fabricați în Republica Moldova. Până acum, aceștia erau importanți din Italia. „E mai bine pentru oameni să-i găsească la ei în țară, decât să îi importe. Dezvoltăm economia noastră. Stâlpii sunt oferiți la un preț mai mic decât dacă îi importăm din Italia”, a spus Vasile Zanivei.

Andrei Gavriliţă, directorul reprezentanței din Moldova a unei companii austriece specializate în tehnică pentru sectorul zootehnic și irigare, a venit la expoziție cu echipamente de irigare, care imită ploaia măruntă. Potrivit lui Andrei Gavriliţă, solurile moldovenești sunt grele, iar dacă irigarea are loc prin picurare, pământul în câțiva ani se împietrește.

Prezent la deschiderea expoziției, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Nicolae Ciubuc, a menționat că evenimentul este o platforma de informare pentru producătorii agricoli, dar și o oportunitate pentru producătorii de echipamente să-și facă cunoscută oferta. Pe fundalul schimbărilor climatice, cel mai mult are de suferit sectorul agricol. Tehnologiile moderne contribuie la diminuarea consecințelor acestor schimbări.

La Moldagrotech participă companii din Republica Moldova, Italia, România, Bulgaria, Ucraina. În cadrul evenimentului, vor fi organizate o serie de seminare, mese rotunde, instruiri, în cadrul cărora experți din domeniu vor aborda subiecte actuale pentru a face agricultura mai atractivă.

  • nicolae ciubuc despre expozitie.mp3
  •     0
  •   

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.