Peste 150 de nereguli, comise de taximetrişti

Oamenii legii au depistat în doar trei săptămâni peste 150 de încălcări comise de către taximetrişti. Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, printre cele mai grave încălcări se numără utilizarea vehiculelor cu defecţiuni tehnice sau reutilate fără autorizaţia respectivă, dar şi transportarea ilegală a călătorilor, transmite IPN.

La fel, au fost depistate maşini de taxi care nu au respectat condiţiile stabilite de licenţă. O altă neregulă constată este amplasarea neautorizată a publicităţii pe vehicule, dar şi desfăşurarea activităţii de întreprinzător fără autorizaţie, licenţă sau certificat. Ca urmare au fost întocmite 35 procese verbale şi ridicate 5 plăcuţe şi certificate de înmatriculare.

Verificările fac parte din cadrul unei operaţiuni lansate de INP în perioada 11 ianuarie–22 februarie. În continuare, inspectorii, în comun cu organele de resort, vor verifica activitatea întreprinderilor care prestează servicii de transportare a pasagerilor în regim de taxi.

Potrivit INP, anul trecut, pe teritoriul ţării au fost înregistrate 73 de accidente rutiere comise din vina taximetriştilor, soldate cu 6 persoane decedate şi 95 rănite.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE