Peste 100 de cazuri de corupere electorală. Amenzile urcă până la 37,5 mii lei

Oamenii legii au întocmit peste 100 de procese-verbale de constatare a coruperii electorale pasive. În mai multe cazuri deja s-a decis aplicarea amenzii. Cea mai mare ajunge la 37 500 de lei, transmite IPN.

Inspectorat General al Poliției a transmis procesele-verbale către Centrul Național Anticorupție. Prin acestea are loc constatarea faptelor de pretindere, acceptare sau primire, personal sau prin mijlocitor, de către un alegător a bunurilor, serviciilor, privilegiilor sau avantajelor sub orice formă în scopul exercitării sau al neexercitării unor drepturi electorale în cadrul alegerilor.

Potrivit recentelor modificări la Codul Contravențional, coruperea electorală pasivă se sancționează cu amendă cuprinsă între 25 000 și 37 500 de lei, iar competența este atribuită Centrului Național Anticorupție. Persoana care a săvârșit fapta contravențională este liberată de răspundere contravențională dacă s-a auto-denunțat sau dacă a contribuit activ la descoperirea ori la contracararea săvârșirii faptei de corupere electorală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.