Permisele de pescuit pot fi obținute online

Permisele de pescuit pot fi obținute online prin intermediul platformei „e-Pescuit”. Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri conceptul tehnic și regulamentul de organizare și funcționare a sistemului, transmite IPN.

Serviciul va fi disponibil și în zilele de week-end. Iuliana Cantaragiu, ministră a mediului, a spus la ședința Guvernului că prin digitalizarea procesului de obținere a permisului se reduc riscurile de corupție și alte posibile erori umane. Totodată, noul sistem va permite cetățenilor să economisească timp și bani la obținerea actului permisiv și totodată va fi eliminată și birocrația.

 „Obținerea permisului de pescuit nu va mai depinde de programul de lucru al Agenției de Mediu și, astfel, se va reduce considerabil timpul de obținere a permisului. Cetățenii vor avea posibilitatea de achitare fără intermediari, direct în contul respectiv, cu cardul bancar, numerar prin terminalele de plăți, numerar la bănci sau oficiile poștale, toate fiind centralizat gestionate de sistemul guvernamental de plăți Mpay”, a specificat Iuliana Cantaragiu.

În primul trimestru al anului 2019, au fost eliberate peste 10 mii de permise de pescuit de amatori, sportiv și de agrement.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.