Percheziții la închisoarea din Taraclia. Sunt vizați 16 deținuți

Percheziții s-au desfășurat în penitenciarul de tip închis din Taraclia, în cazul a 16 deținuți care sunt cercetați „pentru conducerea organizațiilor criminale, precum și pentru acțiuni care au provocat dezorganizări în penitenciare”, transmite IPN.

„Parte a organizației criminale denumite „Machena,” aceștia erau responsabili de colectarea fondurilor bănești din penitenciarele din republică, care totalizau lunar circa un milion de lei, în scopul declarat al susținerii activității organizației. Totodată, oamenii legii îi investighează și pentru organizarea jocurilor de hazard contra bani în penitenciare (cu caracter obligatoriu) pentru acumularea fondurilor în visteria organizației; precum și pentru comercializarea telefoanelor mobile, băuturilor alcoolice, drogurilor și altor obiecte interzise în penitenciar”, se arată într-un comunicat de presă emis de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Deținuții vizați de percheziții sunt condamnați pentru omor, șantaj, tâlhărie și furt și au fost transferați din alte instituții de detenție ca fiind din cei mai periculoși, precizează PCCOCS.

În același dosar, percheziții s-au făcut mai devreme în penitenciarele din Cricova și Soroca.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.