Percheziții la Federația moldovenească de parașutism într-un dosar de abuz de serviciu

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la Federația moldovenească de parașutism într-un dosar pornit pe fapte de abuz de serviciu comis de persoane responsabile din cadrul conducerii Federației. Acestea sunt suspectate că ar fi adus daune de milioane de lei entității pe parcursul ultimilor ani de activitate. Un figurant are statut de bănuit și este cercetat în stare de libertate, transmite IPN.

Potrivit materialelor cauzei, conducerea Federației ar fi folosit abuziv situația de serviciu și ar fi prestat servicii contra-cost amatorilor de sport cu parașuta, percepând taxe fără a le reflecta în evidența financiară, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție.

În anul 2019, persoane responsabile din cadrul conducerii Federației ar fi încasat trei milioane de lei din serviciile prestate, iar în 2020 – peste șapte milioane de lei, fără a le reflecta în evidența financiară, ceea ce reprezintă prejudicii în proporții deosebit de mari cauzate asociației obștești.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.