Percheziții într-un dosar de escrocherie. O femeie a fost păgubită cu jumătate de milion de lei

Cinci persoane au fost reținute după mai multe percheziții efectuate de ofițerii INI într-un dosar de escrocherie. Alte două persoane vor fi date în urmărire. Suspecții au păgubit o femeie de 68 de ani cu jumătate de milion de lei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției, în perioada lunilor aprilie – iulie 2023, prin abuz de încredere, sub pretextul că femeia va obține profituri fabuloase ca urmare a investirii mijloacelor bănești pe care le deține, suspecții au obținut accesul asupra conținutului telefonului ei. Apoi, prin diferite metode au făcut mai multe transferuri de pe cardurile ei bancare, dar și au contractat credite de la companiile de microcreditare. Paguba pe care i-au făcut-o este de aproape 500 000 de lei.

Ofițerii de investigații au făcut mai multe percheziții în automobilele și la domiciliile a șapte suspecți, cu vârste cuprinse între 21 și 46 de ani, din municipiul Chișinău și raionul Basarabeasca. Oamenii legii au ridicat telefoane mobile, carduri bancare, mii de euro, un BMW, laptopuri, o armă de vânătoare fără acte și zeci de cartușe.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de escrocherii riscă închisoare de la 8 la 15 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.