Pentru mai mulţi alegători a fost suprimat dreptul la vot, opinii

Dreptul la vot a fost suprimat pentru mai mulţi alegători, însă este puţin probabil că vom avea alegeri prezidențiale anticipate. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Analistul politic, Nicolae Chirtoacă, este de părerea că un eventual scrutin repetat în anumite localități nu va schimba radical situaţia. „Să facem un simplu calcul matematic. Este vorba de o diferenţă de aproape 70 de mii de voturi. Chiar dacă fiecare vot contează, cele câteva sute de voturi ale moldovenilor din diasporă, care nu au reuşit să voteze, nu vor schimba radical situaţia”, a opinat analistul. 

Expertul în drept constituţional, Alexandru Arseni, susţine că mai multor cetăţeni le-a fost lezat dreptul la vot. „Dreptul la vot este un drept fundamental. Acest drept a fost suprimat pentru mai mulţi cetăţeni. Curtea Constituţională este unica autoritate care este în drept să se expună”, a spus Arseni.

Preşedintele PLDM, Viorel Cibotaru, a declarat că alegerile prezidenţiale au fost fraudate şi a comunicat că un grup de jurişti deja lucrează pentru a proba fraudele electorale în instanţă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.