Pentru alegerile din Rusia se propune deschiderea a 25 de secţii de votare în Moldova

Federaţia Rusă şi-a anunţat intenţia de a deschide pe teritoriul Republicii Moldova 25 de secţii de votare pentru alegerea deputaţilor Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene menţionează într-un comunicat de presă că la adresa sa au parvenit câteva note verbale din partea Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău prin care autorităţile moldoveneşti sunt rugate să contribuie la facilitarea organizării şi desfăşurării pe teritoriul Republicii Moldova la 18 septembrie a alegerilor deputaţilor Dumei de Stat.

Misiunea diplomatică rusă a exprimat intenţia de a deschide pe teritoriul Republicii Moldova 25 de secţii de votare: trei în localităţile din dreapta Nistrului – una în oraşul Chişinău, una în oraşul Bălţi şi una la Comrat, cu un punct mobil în oraşul Cahul, şi 22 de secţii în regiunea transnistreană.

MAEIE a indicat asupra lipsei impedimentelor în ceea ce priveşte deschiderea pe teritoriul Republicii Moldova a secţiilor de votare pentru desfăşurarea la 18 septembrie a alegerilor în Duma de Stat. Totodată, Ministerul a sugerat Ambasadei Federaţiei ruse să se abţină de la deschiderea secţiilor de votare în localităţile din regiunea transnistreană, aflate în afara controlului din partea autorităţilor constituţionale moldoveneşti, având în vedere imposibilitatea asigurării condiţiilor de securitate necesare pentru desfăşurarea scrutinului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.