Pe trotuarele din capitală este presărată sare pentru a combate ghețușul

Pe parcursul zilei de duminică, Direcția generală locativ-comunală și amenajare din capitală a intervenit cu tehnica din dotare pe trotuare și căile de acces din intercartiere. De asemenea, 150 de muncitori au fost implicați în curățarea trotuarelor, a căilor de acces în interiorul curților blocurilor de locuințe și a stațiilor de așteptare a transportului public, transmite IPN.

Potrivit informațiilor prezentate în cadrul unei ședințe convocate la Primărie capitalei, DGLCA a intervenit cu opt unități HACO și șapte tractoare cu sărărițe, fiind împrăștiate 41 de tone de sare. În context, primarul interimar, Ruslan Codreanu, a atenționat pretorii de sector, Regia locativ-comunală și Regia „Exdrupo” să fie pregătite de intervenție și să acționeze conform planului stabilit.

Edilul a solicitat mobilizarea serviciilor municipale, pentru a asigura curățarea trotuarelor, a căilor de acces în stațiile de așteptare, curțile de blocuri, pe străzile principale și pe cele secundare pe unde circulă transportul public și căile de acces către localitățile suburbane. Primarul general interimar s-a referit și la necesitatea informării repetate a agenților economici să curețe trotuarele aferente imobilelor pe care le dețin sau le administrează pentru a evita formarea ghețușului, conform obligațiilor legale ce le revin.

Primăria capitalei informează că, în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.