PDM nu va înainta propriul candidat la alegerile din Chișinău

Partidul Democrat nu va avea un candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău, dar este gata să susțină un candidat unic la partidelor proeuropene și de dreapta. Anunțul a fost făcut de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă, desfășurat după ședința săptămânală a membrilor formațiunii, transmite IPN.

Vlad Plahotniuc spune că Primăria municipiului Chișinău riscă să ajungă în mâinile Partidului Socialiștilor, deoarece partidele de dreapta și cele europene sunt fragmentate, iar cetățenii au o poziție clară în ce direcție să se orienteze. Liderul democrat susține că unica soluție este negocierea unui candidat comun, cu integritate și capacitate în administrarea treburilor municipale.

Potrivit politicianului, un candidat comun al Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Liberal și Partidului Popular European, susținut de PDM, are șanse reale să câștige alegerile locale noi în municipiul Chișinău și să fie oferită o înfrângere categorică socialiștilor. „Suntem gata să susținem și pe cei mai aprigi critici ai PDM. Trebuie să facem un front comun pentru a nu pierde Primăria capitalei”, a declarat liderul PDM.

Vlad Plahotniuc a respins acuzațiile precum că formațiunea pe care o conduce, prin acțiunile sale, ar încerca să amâne desfășurarea alegerilor locale noi pentru toamnă, odată cu alegerile parlamentare, sau că ar fi îndemnat Guvernul să nu aloce bani pentru organizarea alegerilor. „Poziția PDM este că alegerile trebuie să aibă loc în termenele prevăzute de lege”, a spus Vlad Plahotniuc.

PPPDA l-a desemnat în calitate de candidat la alegerile locale noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău pe liderul formațiunii Andrei Năstase.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE