PDM invită PAS și PPPDA la negocieri

Partidul Democrat a adresat scrisori către Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, prin care îi invită la negocieri pentru formarea unei majorități parlamentare, „astfel încât să fie asigurată o guvernare eficientă a Republicii Moldova, în conformitate cu așteptările oamenilor”. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele PDM, Vlad Cebotari, într-un briefing de presă, transmite IPN.

„Vrem ca oamenii să aibă claritate, în cel mai scurt timp posibil, privind viitorul proiectelor bune pe care le-a inițiat PDM. Noi am făcut primii pași. Chiar în ziua alegerilor, PDM a făcut apel către toate partidele să venim la masa de negocieri. Am declarat că vom discuta fără resentimente. Am înaintat către PPPDA și PAS câte o scrisoare, prin care i-am invitat la negocieri. Astăzi, repetăm invitația noastră, astfel încât până la validarea alegerilor să începem a cugeta la viitoarea colaborare politică, ca să putem purcede rapid la lucru”, a spus Vlad Cebotari.

Vicepreședintele PDM a spus că formațiunea nu-și dorește alegeri anticipate, „deoarece aceasta ar însemna întoarcerea în haos, o frână pentru dezvoltarea economiei, o frână a proiectelor pe care le-am pornit, o frână pentru investiții”.

Potrivit lui, printre principiile de colaborare politică care vor sta la baza negocierilor pentru formarea majorității parlamentare se numără „punerea pe primul plan a intereselor cetățenilor moldoveni și a dorinței lor de a avea o viață mai bună aici, acasă, în Moldova”. De asemenea, este vorba despre angajamentul sincer al forțelor politice și al deputaților viitoarei guvernări în favoarea stabilității politice, sociale și economice a Moldovei, dar și implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și realizarea tuturor reformelor după cele mai bune modele occidentale, în interesul și pentru construcția bunăstării Republicii Moldova etc.

„Vom duce o politică externă multivectorială, dar dezvoltarea relațiilor cu vecinii noștri, în special cu România și Ucraina, va constitui o prioritate. Vom spori activitatea în relațiile noastre pentru promovarea intereselor Republicii Moldova, a cetățenilor și a mediului de afaceri moldovenesc, în raport cu Statele Unite ale Americii, Federația Rusă și alte state CSI și China, dar vom stabili și relații cu alte state ale economiilor emergente. Vom continua eforturile pentru reîntregirea pașnică a Republicii Moldova în condițiile păstrării statutului suveran și unitar al țării”, a mai spus Vlad Cebotari.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.