PDM este gata să examineze candidatura lui Vlad Filat la funcţia de prim-ministru

PDM este gata să examineze candidatura lui Vlad Filat la funcţia de prim-ministru, dacă liderul PLDM îi va convinge că mecanismele stabilite nu vor mai admite o lipsă de transparenţă în cheltuirea mijloacelor financiare şi dacă se va face lumină în mai multe instituţii. Despre aceasta a declarat preşedintele PDM, Marian Lupu, miercuri, 3 aprilie, după consultările cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite IPN. Marian Lupu a spus că partidul său va vota doar un premier care pune mai presus interesele cetăţenilor şi nu pe cele personale.

Marian Lupu a mai declarat că va vota pentru o persoană care va veni cu garanţii că asemenea situaţii ca „13 februarie”, zi în care Vlad Filat a denunţat acordul AIE, nu vor mai exista. „Merită să formă un nou guvern care ar ţine cont de toate greşelile din trecut”, a spus Marian Lupu.

Preşedintele Nicolae Timofti a demarat la 3 aprilie consultări repetate cu partidele politice din fosta AIE pentru găsirea unui compromis în desemnarea premierului Republicii Moldova. Anterior Nicolae Timofti s-a angajat să înainteze Parlamentului candidatura până pe 5 aprilie. După consultările repetate, șeful statului a spus că termenul ar putea fi extins.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.