PDM are așteptări mari de la candidații propuși la funcțiile de ministru

Democrații au așteptări mari de la cele două candidaturi la funcțiile de ministru al sănătății, protecției sociale și familiei și de la cel al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului. Deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu, susține că, dacă aceștia vor fi numiți în funcții, de la ei se așteaptă reforme serioase.

Sergiu Sîrbu a declarat în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV că agricultura este un domeniu foarte complicat și de la candidatul la funcția de ministru se așteaptă reforme de anvergură. „Pe lângă dezvoltarea regională, pe lângă acele proiecte de infrastructură importante, noi avem nevoie de o reformă majoră în tot ce ține de aprovizionarea cu apă și canalizare, care în Republica Moldova este o problemă”, a spus parlamentarul. Potrivit lui, sunt așteptate și soluții pe domeniul gestionării deșeurilor pentru care este nevoie de o strategie.  

De asemenea, Sergiu Sîrbu spune că se impune mai multă ordine în ceea ce privește domeniul sănătății. Potrivit lui, în cadrul sistemului medical există mai multe caste care interacționează mai greu între ele. În plus, democratul susține că atunci când ministrul sănătății vine din sistemul medical ar putea să nu aibă suficientă îndrăzneală pentru a face reforme pentru că după ce părăsește funcția tot în sistem revine.

Jurnalistul Victor Nichituș spune că s-a așteptat la mai multe schimbări în Guvern pentru că ar exista mai mulți miniștri care ar merita să fie înlocuiți. Despre candidatul la funcția de ministru al sănătății Victor Nichituș spune că cel mai probabil Silvia Radu are mână liberă să facă ordine în sistemul sănătății. „Partidul Democrat a luat cursul societății, acesta e un lucru foarte bun. PDM va avea mai mari rezultate în momentul în care va aduce apă, canalizare și alte lucruri bune pentru cetățeni în teritoriu”, a notat jurnalistul.

Sociologul Ian Lisnevschi a menționat că societatea așteaptă mai mult de la actualul Guvern și consideră că remanierile au fost făcută reieșind din această teză. „PDM este partidul de guvernare de aceea trebuie să propună electoratului mai mult decât o strategie simplă cum ar fi cea geopolitică”, a spus sociologul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.