PDM anunță o a patra cale de dezvoltare a țării, cea pro-Moldova

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a afirmat că Adunarea Națională a formațiunii care a avut loc duminică, 21 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, a fost organizată pentru a anunța marea schimbare pentru Republica Moldova. Vlad Plahotniuc a vorbit despre o a patra cale de dezvoltare a țării, cea pro-Moldova, care urmează să devină doctrină națională și va sta la baza programului politic al PDM pentru următorii ani, deoarece precedentele nu și-au demonstrat eficiența, transmite IPN.

Liderul PDM a spus în fața mulțimii că timp de 27 de ani în Republica Moldova au existat trei direcții spre care politicienii au încercat să ducă moldovenii. Este vorba de calea europeană, cea euro-asiatică și spre reunirea cu România. Potrivit lui Vlad Plahotniuc, fiecare dintre direcții a avut o anumită susținere din partea cetățenilor, însă prea mult Moldova a așteptat ca cineva să-i construiască viitorul. „Ne-am adunat împreună aici ca să mergem împreună pe a patra cale, cale pe care nimeni nu a avut curajul să pornească. Este vorba de calea spre Moldova, calea care duce spre moldoveni, spre rezolvarea problemelor oamenilor”, a spus Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM a menționat că politică pentru Moldova înseamnă construirea unui popor consolidat, înseamnă că vor fi preluate cele mai bune modele de trai din Europa, astfel încât să fie adusă bunăstarea în Republica Moldova. Potrivit lui, satele moldovenești vor fi la fel de pline de activitate ca altă dată, cu infrastructură, drumuri, apă și canalizare, grădinițe, școli, centre medicale și locuri de muncă. „Și în sate, și în orașe, oamenii trebuie să primească salarii mai mari și noi vom veni în curând cu o reformă bună în acest sens”, a dat asigurări liderul PDM.

Totodată, liderul PDM afirmă că politica pentru Moldova înseamnă restabilirea demnității naționale, pentru că nu mai poate fi tolerat statutul de obiect al geopoliticii, așa cum a fost în ultimele decenii, când toți dictau ce să facem și unde să mergem. „Moldova are dreptul la propria viziune, la propriul cuvânt în relațiile cu cei din străinătate. Avem dreptul la propriul destin. Cred că acest concept pro-Moldova va reprezenta de acum înainte doctrina națională, de care am dus lipsă de la independență încoace. Să ne facem singuri ordine în țară, ca niște gospodari adevărați”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a menționat că PDM trebuie să facă tot posibilul ca Republica Moldova să aibă continuitate. „Nu putem merge patru ani într-o direcție și alții patru în altă direcție. Partenerii așteaptă să știe ce curs va avea Moldova anul viitor. Propun să fim solidari, să muncim pentru binele patriei noastre”, a îndemnat Dumitru Diacov.

La rândul său, premierul Pavel Filip, prim-vicepreședinte al PDM, a amintit că de aproape trei ani PDM guvernează Republica Moldova, iar țara a demonstrat că se poate ridica și că are demnitate, că poate depăși greutăți, că-și poate deschide propriul drum spre bunăstare. Potrivit premierului, putem spune ferm că Republica Moldova nu este cea mai săracă țară din Europa, chiar dacă mai este mult de muncit pentru a realiza așteptările oamenilor. „Datorită guvernării PDM, pentru oameni, sunt rezultate. S-au făcut lucruri bune în Moldova din 2016, dar mai sunt multe de făcut. Misiunea noastră nu se poate opri aici. De aici trebuie să pornească proiectul nostru pentru următorul ciclu electoral: să muncim pentru Moldova, doar pentru Moldova”, a spus Pavel Filip.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, vicepreședinte PDM, a spus că mult timp moldovenii au stat în genunchi, cu capul plecat și au acceptat să fie conduși de alții, fiindcă s-au considerat uneori slabi și neputincioși ca popor. „Trebuie să recunoaștem că uneori lipsa noastră de voință de caracter și de încredere a justificat o astfel de atitudine. Acum suntem altfel. Această guvernare ce a realizat multe în ultimii trei ani, este o doză de optimism și de încredere de care Republica Moldova avea nevoie de mult timp. Lecția cea mai importată a guvernării PDM este că noi știm, noi vrem și noi putem”, a spus Candu.

Adunarea Națională a PDM pentru Moldova a reiterat susținerea pentru implementarea în continuare a Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și înscrierea vectorului european în Constituție – fie prin votul Parlamentului, fie prin votul cetățenilor, într-un referendum național.

Organizatorii evenimentului au spus la sfârșitul manifestației că în Piața Marii Adunări Naționale au fost circa 100 de mii de cetățeni moldoveni, simpatizanți și membri ai PDM.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.