PDM acuză guvernarea de uzurparea puterii și de tentativă de fraudare a alegerilor

Partidul Democrat din Moldova intenționează să facă demersuri către instituțiile internaționale, cărora le va prezenta probe că actuala guvernare a uzurpat puterea în stat și intenționează să fraudeze alegerile locale din luna octombrie. Declarația aparține fostului premier Pavel Filip și a fost făcută pe 15 august, în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

„Vom depune mai multe plângeri și sesizări la Procuratura Generală atât pe fapte probate de uzurpare a puterii în stat de către actualul regim de guvernare, inclusiv în perioada 8-15 iunie, cât și în ceea ce privește mai multe ilegalități comise, abuz și exces de putere”, a declarat Pavel Filip.

Fostul premier a precizat că nu va pune presiune pe procuratură pentru a da o anumită soluție și că așteaptă obiectivitate și profesionalism.

Pavel Filip a mai declarat că mai mulți membrii ai PDM sunt amenințați și șantajați cu dosare politice legate de falsa acuzație de uzurpare a puterii în stat. „S-a ajuns că politicienii fac justiție. Ei le spun procurorilor ce este în dosarul lor înainte ca aceștia să îl pornească”, a spus Pavel Filip.

Fostul premier a declarat că actuala putere comandă dosare pe bandă rulantă pentru a intimida opoziția înainte de alegerile locale. „Acest dosar făcut la comanda publică a unor politicieni este un act foarte clar de uzurpare a puterii în stat. Nu credem în acest dosar, nici măcar autorii lui, dar sunt disperați să se răzbune”, a precizat democratul.

Pavel Filip a mai spus că primarii PDM sunt amenințați în mod direct. „Despre ce fel de alegeri corecte putem vorbi, dacă deja desfășurarea acestor alegeri este compromisă prin modul în care se urmărește intimidarea primarilor PDM”, s-a întrebat fostul premier.

Pavel Filip a conchis că dosarul politic legat de uzurparea puterii în stat nu este altceva decât „o deturnare de la principiile democratice a alegerilor locale”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.