PDM a organizat o provocare pentru a elimina PSRM din cursa electorală, declarație

Partidul Democrat din Moldova, inițiind încă o suspendare temporară din funcție a președintelui țării, Igor Dodon, ales legitim, a comis un alt act de uzurpare a puterii de stat – se menționează într-o declarație remisă presei de către Partidul Socialiștilor. PSRM acuză PDM că a organizat o provocare pentru a elimina formațiunea socialistă din cursa electorală.

„Absurditatea situației constă în faptul că Partidul Democrat, care a primit la alegerile parlamentare anterioare doar a șasea parte din voturi prin presiuni, șantaj și mită oferită deputaților din alte partide și a creat o majoritate parlamentară controlabilă, încă o dată încearcă să-l forțeze pe președintele ales de popor să se supună intereselor înguste ale Partidului Democrat”, se menționează în declarația PSRM, citată de IPN.

Potrivit socialiștilor, miniștrii înaintați de PDM nu corespund criteriilor de profesionalism și integritate. „Silvia Radu, care nu are studii medicale, nu a lucrat nici o zi în sistemul de sănătate, a fost implicată într-un șir de scandaluri fiind în fruntea companiei „Union Fenosa” și primar interimar al municipiului Chișinău, nu poate în niciun fel pretinde la funcția de ministru al sănătății al Republicii Moldova”, se spune în declarația PSRM. Despre Nicolae Ciubuc, socialiștii spun că este o persoană implicată în procese penale, asupra căreia planează suspiciuni de corupție.

PSRM susține poziția președintelui Igor Dodon care, potrivit formațiunii, nici de această dată nu s-a lăsat șantajat și nici presat de către gruparea de la guvernare și nu a semnat decretul de numire a miniștrilor incompetenți.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.