PCRM: Un primar comunist din raionul Criuleni a fost bătut cu bâte

Partidul Comuniştilor anunţă că primarul localităţii Hârtopul Mare din raionul Criuleni a fost bătut cu bâte de mai multe persoane necunoscute. Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, edilul, care este membru al PCRM, a fost atacat miercuri, 11 mai, în momentul când ieşea dintr-un magazin, iar ca urmare a fost spitalizat cu multiple leziuni şi comoţii cerebrale, transmite IPN.

Potrivit PCRM, primarul satului Hârtopul Mare a fost ameninţat pentru că ar fi dezvăluit numeroase scheme de delapidare a fondurilor publice de către predecesorii săi şi de superiorii acestora. Potrivit alesului local, ca urmare a verificărilor pe care le-a efectuat, organele de drept au intentat cinci cauze penale pentru deturnarea bunurilor publice, fals în acte şi scheme frauduloase.

Secretarul general al Comitetului raional al PCRM din Criuleni, Dmitrii Goncearenco, a declarat pentru un portal de ştiri că aceasta a fost o încercare de a-l omorî pe primarul satului Hârtopul Mare. Potrivit lui, acţiunile infractorilor indică asupra faptului că aceasta a fost „anume un omor comandat”. „El a fost lovit de două ori în cap cu bâta. Are o rană pe faţă, în partea stângă. Din spate l-au lovit la cap – nu ştiu cum de n-a murit”, a declarat Dmitrii Goncearenco.

PCRM menţionează că organele de drept stabilesc circumstanţele incidentului şi identifică atacatorii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.