PCRM ar putea să rămână fără deputaţi, opinie

Partidele proeuropene din Parlament nu ar trebui să conteze pe sprijinul PCRM pentru alegerea președintelui în 2016, deoarece până atunci acest partid ar putea să rămână fără deputaţi. Opinia aparţine politologului Olga Nicolenco şi a fost lansată în cadrul emisiunii „Pahomi ”de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

Nicolenco a făcut prognoza respectivă invocând ca argument părăsirea de către deputata Irina Vlah a fracţiunii parlamentare a PCRM. „Daca chiar din prima ședinţă a Parlamentului un deputat părăsește fracţiunea, atunci să ne închipuim ce se va întâmpla mai apoi. Cred că până va veni momentul alegerii şefului statului, PCRM ar putea să rămână cu vre-o 5-6 deputaţi”, a spus Olga Nicolenco.

Experta crede că Irina Vlah ar putea fi candidatul PSRM la funcţia de bașcan al Găgăuziei. „Cred că aici este mâna lui Igor Dodon. Aproape că-s convinsă că Vlah va candida pentru postul de bașcan. Iar dacă e să analizăm rezultatele scrutinului din 30 noiembrie, atunci vedem că în autonomia găgăuză socialiștii au câștigat alegerile. Aşa că Vlah are nevoie de susţinerea socialiştilor. Însă găgăuzii sunt un popor fidel. De aceea cred că nu vor privi cu ochi buni faptul că l-a trădat pe Voronin. Vlah a folosit PCRM pentru ca să ajungă deputat. Este sigur că ea ştia prea bine ce are de gând Voronin, care sunt viziunile lui. Ceea ce a făcut Irina Vlah este incorect, este o trişare”, a conchis Nicolenco.

Referindu-se la negocierile pentru formarea coaliţiei proeuropene, Nicolenco este de părerea că acestea s-au oprit într-un punct mort. „Dacă ar fi avut ceva, la sigur că ne-ar fi spus, ne-ar fi aruncat măcar un os. Dar aşa ţin în secret, pentru că nu au ce să ne comunice. Negocierile au intrat în impas, iar acest fapt ne-o demonstrează și prima ședinţă a Parlamentului, care a fost una sterilă”, a spus experta.

Deputatul PCRM Irina Vlah a anunţat în cadrul primei şedinţe a Paramentului că părăsește fracţiunea pe motiv că Vladimir Voronin este gata să negocieze cu partidele proeuropene.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.