PCRM ar acumula cele mai multe voturi dacă duminică ar fi alegeri, sondaj

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cele mai multe voturi le-ar acumula Partidul Comuniştilor. Pentru PCRM care şi-ar da votul 34,2% din alegători. Partidul Liberal Democrat ar acumula 15,2% din sufragii, Partidul Liberal – 10,3%, iar Partidul Democrat – 7,5%, arată un sondaj de opinie realizat de către Fondul Opiniei Publice, transmite IPN.

Numărul respondenţilor care au spus că nu-şi vor exercita dreptul la vot este de 7,1%, iar al celor care nu ştiu pentru ce partid ar urma să voteze este de 13,4%. Partidul politic care se bucură de atitudine pozitivă din partea celor mai mulţi respondenţi este PCRM, cu 48%, fiind urmat de PLDM, cu 32%, şi PL, cu 28%.

La întrebarea deschisă, care este personalitatea politică în care au cea mai mare încredere, 26,2% dintre respondenţi l-au numit pe liderul PCRM, Vladimir Voronin. Prim-ministrul Iurie Leancă se bucură de încrederea a 8,8% din respondenţi, iar liderul PLDM, Vlad Filat are simpatia a 8,3% dintre intervievaţi. Topul este încheiat de către preşedintele Nicolae Timofti, pentru care au optat 2% din respondeti. 18,5% din respondenţi au spus că nu au încredere în nicio persoană politică din Republica Moldova.

În situaţia în care s-ar organiza un referendum în care populaţia ar trebui să-şi exprime opţiunea de politică externă, cei mai mulţi din respondenţi, adică 57% ar opta pentru aderarea la Uniunea Vamală.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-30 martie anul curent, pe un eşantion de 4555 de persoane din 286 de localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, cu excepţia regiunii transnistrene. Marja de eroare este de 1,5%.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.