Pavel Filip: Securitatea cetățenilor rămâne prioritară

Pavel Filip a solicitat autorităţilor o mobilizare maximă pentru a lichida consecinţele ninsorilor căzute. Solicitarea a fost formulată la o nouă şedinţă a Celulei de criză, prezidată de premier și din care fac parte toate structurile responsabile de gestionarea situaţiei dificile provocate de ninsorile abundente. Prim-ministrul a declarat că securitatea cetățenilor rămâne prioritară, transmite IPN.

„Avem forţe destule şi capacităţile necesare, mai ales odată cu implicarea Armatei Naţionale și a Carabinierilor. Acum lucrul cel mai important este  buna organizare şi comunicare”, a subliniat șeful executivului.

La solicitarea autorităților locale, Armata Națională oferă mașini cu tracțiune specială serviciilor medicale de urgență din raioane.

Potrivit informațiilor prezentate în cadrul ședinței, peste 700 de localităţi rămân deconectate de la curentul electric, mai multe trasee sunt blocate şi pe drumurile ţării se circulă cu dificultate. La lucrările de deszăpezire sunt antrenate peste 330 de utilaje tehnice speciale.

Pavel Filip a spus că pe platforma Serviciului Protecției Civile urmează să fie identificate ajutoarele necesare populației: medicamente, alimente etc. Celula de criză continuă să activeze în regim non-stop, iar Poliția a primit indicația să fie mobilizată peste tot în teritoriu ca să anunțe oamenii despre traseele blocate și posibilitățile de deplasare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.