Pavel Filip: Reacția președintelui Dodon este una dezamăgitoare și populistă

Premierul Pavel Filip consideră că reacția președintelui Igor Dodon la Summitul Parteneriatului Estic este una dezamăgitoarea și populistă. „Domnul Dodon se află în ultima perioadă mai mult în deplasări în Rusia și este posibil ca de acolo Summit-ul Parteneriatului Estic să se fi văzut total diferit. Sau poate tocmai succesul acestui eveniment l-a făcut să se simtă obligat să facă declarații manipulatoare, pentru a-i reduce impactul pozitiv”, a declarat premierul într-o postare pe o rețea de socializare, citată de IPN.

Pavel Filip a menționat că, dacă președintele și-ar dori cu adevărat să facă ceva bun pentru Republica Moldova, ar trebui mai întâi să se oprească din denigrarea propriei țări, să renunțe la încercările disperate de a crea un conflict artificial între Republica Moldova și partenerii săi, fie că vorbim de UE, SUA, Federația Rusă sau alți parteneri. Potrivit premierului, cariera sa politică se sprijină strict pe geopolitică, însă viitorul Republicii Moldova se bazează pe proiectul nostru european de modernizare, susținut de majoritatea cetățenilor.

Într-o declarație, președintele Igor Dodon a declarat că Summitul Parteneriatului Estic a confirmat că dosarul Republica Moldova se află în cel mai jos sertar al preocupărilor Europei. Șeful statului menționează că Summitul a confirmat și caracterul iluzoriu al integrării europene. Potrivit președintelui, dezamăgirea europenilor față de Chișinău e constantă, iar șansele Moldovei de a se integra în UE sunt aproape egale cu zero pentru următoarele decenii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.