Pavel Filip: Proiectul de ţară este integrarea europeană

Nevoia unui proiect de țară este una dintre lecțiile învățate ale ultimilor 25 ani şi acest proiect ţine de integrarea europeană a Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip într-un interviu acordat pentru publicaţia Timpul cu ocazia recentei sărbători a Independenţei, transmite IPN.

Nevoia unui proiect de țară este una dintre lecțiile învățate ale ultimilor 25 ani. De aceea, eu, ca prim-ministru, am vorbit în repetate rânduri despre integrarea europeană ca fiind proiectul de țară, ca fiind acel lucru care să ne dea motivația să mergem drept pe calea reformelor și să aducem acea schimbare în bine pe care o așteaptă oamenii de la noi, politicienii. Noi vrem în UE pentru că acest lucru înseamnă oportunități pentru cetățenii noștri, înseamnă bani pentru drumuri, școli și spitale, înseamnă susținerea directă a celor mai puternice țări ale continentului. De aceea am făcut un apel către societate să se solidarizeze în jurul acestui obiectiv fundamental. Cred că o Moldovă demnă în Europa este un proiect care poate vindeca diviziunile care există astăzi în politica și societatea moldovenească. Sper foarte mult ca realizările acestui Guvern să îi convingă chiar și pe cei mai sceptici, că putem reuși în obiectivele pe care ni le propunem”, a spus Pavel Filip.

După alegerile din octombrie-noiembrie, premierul îşi doreşte ca Republica Moldova să aibă un preşedinte responsabil şi echilibrat, care să înţeleagă rolul fundamental al stabilităţii şi construcţiei pentru actualul context prin care trece ţara. „Există întotdeauna riscul ca unii, de capul lor sau manevraţi de alţii, să dorească să realizeze în stradă ceea ce nu pot realiza la vot. Dar eu ştiu că moldovenii sunt oameni serioşi şi nu se lasă păcăliţi de aventurieri politici. Oamenii vor lucruri şi fapte concrete, nu circ. Ei au reuşit deja să se convingă că doar stabilitatea şi un Guvern pus pe treabă pot aduce venituri mai mari şi preţuri mai mici. Am încredere, deci, în oamenii politici responsabili şi în înţelepciunea cetăţenilor ţării noastre, care nu vor permite ca ţara să alunece din nou în haos şi instabilitate”, a afirmat şeful cabinetului de miniştri.

Potrivit lui, Guvernul va continua în mod serios să ducă la îndeplinire reformele, să implementeze Acordul de Asociere şi să crească standardele de viaţă ale oamenilor. „Vrem să dezvoltăm Moldova, să ne ducem la îndeplinire angajamentele luate şi nimeni să nu mai poată întoarce opţiunea pentru integrare europeană. Avem şi voinţa, şi priceperea să ne ţinem de cuvânt”, a declarat Pavel Filip.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.