Pavel Filip la Căușeni: Nicio problemă nu va rămâne fără atenție

Importanța stabilirii contactelor directe cu reprezentanții autorităților publice locale pentru soluționarea rapidă a problemelor din localități, a fost menționată vineri, 21 septembrie, în cadrul unei ședinței comune a Guvernului cu reprezentanții administrațiilor publice locale din raionul Căușeni. Premierul Pavel Filip a spus că, după o pauză, vizitele în teritoriu au fost reluate pentru a spori receptivitatea autorităților la nevoile cetățenilor și a eficientiza procesul de modernizare a comunităților, transmite IPN.

„În vizitele pe care le-am efectuat în alte raioane sunt multe probleme rezolvate. Este bine și eficient să muncești în birou, dar fără ca să vorbești nemijlocit cu oamenii, nu se mișcă atât de repede lucrurile” , a spus premierul, citat într-un comunicat de presă  al Guvernului.

Potrivit premierului, până la sfârșitul anului, urmează a fi elaborat un plan național de soluționare a problemei alimentației cu apă. O altă problemă a mai multor raioane, inclusiv a raionului Căușeni, ține de depozitarea deșeurilor.

În cadrul discuțiilor, s-a abordat și problema drumurilor de acces către localități. Pavel Filip a menționat că acest lucru va fi prevăzut în proiectul „Drumuri bune 2”, preconizat să fie implementat în anul viitor. De asemenea, s-a discutat problema comercializării producției agricole. În acest sens, premierul a spus că Guvernul își propune să lanseze proiectul Piața Agricolă.

Alte subiecte abordate au fost salariile cadrelor didactice, finanțarea insuficientă a instituțiilor de învățământ, dar și problemele din sistemul judiciar. Premierul a menționat că „nicio problema nu va rămâne fără atenție și nicio întrebare nu va rămâne fără răspuns”. Toate vor fi sistematizate de echipa guvernamentală pentru identificarea soluțiilor optime.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.