Pavel Filip, despre succesele pe care le-a obținut Moldova în politica externă

Prim-ministrul Pavel Filip s-a referit, în ședința Guvernului, la succesele pe care le-a obținut Republica Moldova în politica externă pe parcursul ultimelor săptămâni. Premierul s-a referit la semnarea, la Bruxelles, a pachetului de documente privind asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, precum și la anunțarea alocării, până la sfârșitul anului curent, a suportului bugetar direct în sumă de 21,5 milioane de euro pentru patru programe de reforme: liberalizarea regimului de vize, reforma în domeniul finanțelor publice, liberalizarea comerțului și reforma poliției.

Șeful executivului a menționat și rezultatele vizitei în Georgia, inclusiv semnarea a două noi acorduri de colaborare, consolidarea relațiilor moldo-georgiene în vederea atingerii obiectivului comun de integrare europeană.

„Guvernarea nu este perfectă, dar încercăm și este adevărat că, în majoritatea cazurilor, ne reușește să modernizăm Moldova. De aceea, toți cei care vin cu  atacuri – instituții media, formațiuni politice din așa-numita opoziție – eu nu consider că sunt niște adversari ai guvernării, dar consider că sunt niște adversari ai modernizării Republicii Moldova și în primul rând – ai cetățenilor”, a subliniat Pavel Filip.

Premierul a specificat că asistența externă este destinată proiectelor care vor îmbunătăți viața cetățenilor. „Acești bani urmează să se regăsească în grădinițe, în drumuri, în reconstrucția școlilor, în modernizarea spitalelor. Cetățenii Republicii Moldova nu merită să fie sacrificați și nu merită să fie sacrificat adevărul de dragul unor scopuri politice, pe care le consider mai joase decât interesele cetățenilor”, a notat șeful executivului. Prim-ministrul s-a adresat colegilor din ministere și i-a îndemnat să muncească pentru realizarea integrală a agendei de reforme.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.