Pavel Filip către Jose-Luis Herrero: Urmărim încheierea monitorizării ţării de către APCE

Obiectivul de bază al Republicii Moldova în cooperarea cu Consiliul Europei şi Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) este încheierea monitorizării ţării, atât de către APCE, cât şi la nivelul Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al CoE. Despre aceasta a menţionat prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul întrevederii cu şeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, Jose-Luis Herrero, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat depresă  remis de executiv, premierul a dat asigurări că Guvernul de la Chişinău este determinat să întreprindă acţiuni concrete şi prompte pentru promovarea reformelor necesare şi atingerea obiectivelor propuse, prioritare fiind stabilizarea sectorului financiar-bancar şi reforma sistemului judiciar.

Jose-Luis Herrero a confirmat deschiderea Consiliului Europei pentru un dialog constructiv şi disponibilitatea de a oferi expertiza necesară în procesul de armonizare a legislaţiei Republicii Moldova la standardele europene.

În cadrul întrevederii, părţile au mai abordat tema privind vizita de monitorizare a co-raportorilor APCE pentru Republica Moldova, preconizată pentru 22-23 februarie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE