Pavel Filip a invitat investitorii din Emiratele Arabe Unite să vină în Moldova

Republica Moldova este interesată de impulsionarea relațiilor dintre antreprenorii moldoveni și cei ai Emiratele Arabe Unite, inclusiv prin deschiderea companiilor cu capital mixt. Declarația a fost făcută de către premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi avute cu prințul moștenitor al Abu Dhabi, Alteța Sa șeicul Mohammed bin Zayed.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, Pavel Filip a invitat investitorii din Emiratele Arabe Unite să vină în Republica Moldova, remarcând faptul că în ultima perioadă au fost realizate reforme pentru susținerea dezvoltării mediului de afaceri. Pavel Filip a amintit și de faptul că Moldova are Acord de liber schimb cu UE și Turcia, ceea ce asigură importante piețe de desfacere.

În cadrul întrevederii cu prințul moștenitor, cei doi au discutat perspectivele de intensificare a colaborării, constatând că în prezent există toate premisele necesare în acest sens. Un alt subiect al discuțiilor a vizat libera circulație a cetățenilor celor două state. Pavel Filip l-a informat pe Mohammed bin Zayed că Republica Moldova a eliminat deja vizele pentru cetățenii din Emiratele Arabe Unite și este pregătită să le elimine și pentru rezidenții Emiratelor Arabe Unite.

Șeicul Mohammed bin Zayed a spus că Emiratele Arabe Unite susțin modernizarea Republicii Moldova, iar investitorii de acolo sunt interesați să-și extindă afacerile în Moldova. În acest sens, a fost propusă organizarea unei vizite a oamenilor de afaceri din Emitatele Arabe Unite în Republica Moldova.

La finalul întrevederii, Pavel Filip l-a invitat pe prințul moștenitor al Abu Dhabi să viziteze Republica Moldova.

Premierul Pavel Filip întreprinde o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite (EAU) în perioada 29-30 ianuarie. În cadrul vizitei, urmează a fi semnate mai multe documente bilaterale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.