Patria-Rodina îl acuză pe liderul PSRM de reţineri salariale şi încălcarea Codului Muncii

Consiliul coordonator al platformei socialiste „Patria-Rodina”, din cadrul Partidului Socialiştilor, regretă numirea deputatului Igor Dodon în fruntea partidului. În cadrul unei conferinţe de presă la IPN, membrii platformei au spus că, din momentul alegerii sale în funcţia de preşedinte al PSRM, Igor Dodon, în loc să consolideze echipa, s-a poziţionat ca un stăpân care ignoră normele de stat şi de partid. Parlamentarul este învinuit şi de reţineri salariale şi nerespectarea Codului Muncii.

„Am făcut o greşeală serioasă când l-am înaintat în funcţia de preşedinte al PSRM pe Igor Dodon”, a spus coordonatorul platformei socialiste „Patria-Rodina”, Valentin Crîlov. Potrivit acestuia, Igor Dodon, nu mai este un personaj autentic pentru un partid cu platformă socialistă şi ar trebui să demisioneze. Acesta a adăugat că este nevoit să meargă în instanţa de judecată pentru a-şi apăra interesele. „Niciodată nu ne-am gândit că în cadrul PSRM vor fi încălcate grosolan normele legale”, a spus Valentin Crîlov.

Secretarul organizaţiei teritoriale PSRM din Ceadîr-Lunga, Piotr Curdolgo, susţine că nu a mai primit salariu din luna mai 2013. În luna august a solicitat concediu, dar nu i s-a răspuns la cerere. Piotr Curdolgo a mai spus că a sesizat Inspectoratul Muncii, unde i s-a răspuns că Igor Dodon susţine că, de fapt, angajaţii organizaţiei teritoriale din Ceadîr-Lunga ar fi cei care ar refuza să-şi ridice salariul.

De la începutul anului, mai mulţi angajaţi ai formaţiunii au fost supuşi presiunii administrative, iar trei persoane au fost nevoite să depună cerere de concediere, susţine Piotr Curdolgo.

Un alt coordonator al platformei „Patria-Rodina”, Fiodor Găgăuz, a spus că este inadmisibil ca legea să fie încălcată de către cei care se postează ca şi apărători ai legii şi intereselor cetăţenilor. „Critică neregulile de la guvernare, dar personal încalcă dur legea”, a spus Fiodor Găgăuz despre Igor Dodon. Fiodor Găgăuz a mai spus că oamenii trebuie să-i cunoască adevărata faţă a liderului PRSM, mai ales în prag de campanie electorală.

„Alegătorii trebuie cunoască adevărul despre PSRM de azi şi despre conducătorul formaţiunii, care, fiind deputat în Parlament, se identifică socialist, dar admite astfel de fărădelegi”, a menţionat Fiodor Găgăuz.

Reprezentanţii PSRM au spus că au depus plângere în judecată pe numele lui Igor Dodon. Prima şedinţă va avea loc la 4 decembrie 2013. Aceştia speră că Igor Dodon se va dezice de funcţie benevol.

  • valentin crilov despre igor dodon.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.