PAS amână decizia de a înainta un candidat la șefia capitalei

Partidul Acțiune și Solidaritate nu va înainta un candidat la Primăria Chișinău până la finalizarea discuțiilor cu Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr privind mecanismul de creare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 2018. Decizia a fost luată la ședința Consiliului Național Politic al PAS din 21 martie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă, PAS conștientizează importanța alegerilor din Chișinău și a câștigării acestora de un candidat proeuropean. „Totodată, PAS înțelege rolul său fundamental de consolidare a tuturor forțelor sănătoase din societate pentru realizarea aspirațiilor comune ale tuturor cetățenilor – aducerea țării noastre pe făgașul normalității, libertății și bunăstării”, se arată într-un comunicat.

Alegerile noi din Chișinău urmează să se desfășoare pe 20 mai după ce acum o lună primarul liberal Dorin Chirtoacă şi-a anunțat demisia. Până în prezent Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Liberal, Partidul Socialiștilor și Partidul Șor au anunțat că au un candidat pentru șefia capitalei. Totodată, Partidul Democrat a declarat că nu va avea propriul candidat la alegerile locale, însă este gata să susțină un candidat comun al forțelor de dreapta și pro-europene.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.