Partidului Șor propune compensarea medicamentelor pentru pensionari

Fracțiunea Partidului Politic Șor propune un proiect de lege care vine să garanteze pensionarilor posibilitatea de procurare a medicamentelor necesare la prețuri accesibile sau chiar gratuit, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, deputata Reghina Apostolova a precizat că sunt propuse compensații de 60%, 80%, 90% și chiar 100% din prețul medicamentelor. Nu doar pentru pensionarii pentru limită de vârstă, dar și pentru cei care au pensie de dizabilitate, care și-au pierdut întreținătorul sau se află în condiții deosebite conform legislației cu privire la sistemul de pensii.

Reghina Apostolova susține că proiectul este necesar întrucât veniturile oamenilor, mai ales a pensionarilor, sunt foarte mici. Chiar și după majorarea pensiilor la 1 octombrie, acestea nu acoperă cheltuielile pensionarilor, nici măcar pentru strictul necesar. Pentru că nu au bani pentru medicamente, bolile pensionarilor se agravează și ajung țintuiți la pat sau chiar își pierd prematur viața.

Propunerea Fracțiunii Șor este ca banii pentru compensații să fie alocați deja începând cu anul viitor.

În Republica Moldova sunt circa 680 de mii de pensionari, dintre care 552 de mii sunt pensionari pentru limita de vârstă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.