Partidul Verde Ecologist: Criza trebuie rezolvată la nivel de lideri, nu negociatori

Partidul Verde Ecologist îndeamnă liderii de la guvernare să identifice o candidatură pentru funcţia de prim-ministru, din rândurile Alianţei pentru Integrare Europeană, care să fie susţinută şi votată de Parlament. În cazul în care acest scenariu nu va reuşi, verzii îl îndeamnă pe şeful statului să iniţieze consultări cu societatea civilă pentru identificarea unei candidaturi potrivite, chiar şi din afara AIE, transmite IPN.

Preşedintele Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohniţchi, a declarat, miercuri, 20 martie, la o conferinţă de presă, că formaţiunea pe care o conduce se declară împotriva alegerilor parlamentare anticipate, deoarece acest lucru ar putea compromite cursul european al Republicii Moldova. „Noi spunem NU alegerilor anticipate, spunem DA integrării europene”, a remarcat politicianul.

Potrivit lui Anatolie Prohniţchi, liderii de la guvernare trebuie să conştientizeze faptul că acum le vine un rol decisiv. Dacă situaţia de criză nu va fi depăşită în cel mai scurt timp, consecinţele vor fi grave.

Preşedintele Partidului Verde Ecologist a ţinut să precizeze că este pentru a doua oară când partidele alianţei aduc ţara în situaţie de criză politică, în primul caz criza fiind generată de imposibilitatea de a alege şeful statului o perioadă îndelungată de timp.  Anatolie Prohniţchi a mai spus că modalităţile aplicate în acest moment pentru depăşirea crizei nu corespund realităţilor. Politicianul s-a referit la grupurile de negociatori delegate de cele 3 partide, spunând că problema trebuia să fie rezolvată la nivel de lideri.

Liderul de tineret al Partidului Verde Ecologist, Alexandru Donea, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că tinerii îşi doresc stabilitate în ţară, locuri de muncă acasă, cu salarii decente. „Tot mai puţini tineri fac studii superioare deoarece nu văd un viitor în ţară”, a spus tânărul.

Partidul Verde Ecologist este un partid extra-parlamentar. La ultimele alegeri parlamentare, din anul 2010, formaţiunea, care pe atunci se numea Partidului Ecologist „Alianţa Verde” din Moldova, a obţinut 0,08% din sufragii şi nu a trecut pragul electoral.

  • anatol prohnitchi despre alegeri anticipate.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.