Partidul Regiunilor dezminte informaţia că s-ar alătura apelului către Consiliul Europei

Partidul Regiunilor nu a semnat apelul către Consiliul Europei ca organizaţia să recomande Republicii Moldova reducerea pragului electoral până la 4% pentru partidele politice, nivel în vigoare până la recentele modificări la Codul Electoral. Poziţia a fost expusă într-un comunicat de presă, difuzat de partid după ce a fost numit printre susţinătorii apelului în cauză. În comunicat se spune că Partidul Regiunilor consideră că poate să treacă pragul electoral de 6%.

Solicitat de IPN, preşedintele Partidului Popular Socialist, Victor Stepaniuc, iniţiatorul adresării către Consiliul Europei, a spus că declaraţiile sale anterioare au fost înţelese greşit. Formaţiunile extra-parlamentare pe care le-a numit printre susţinătorii apelului către Consiliul Europei, printre care şi Partidul Regiunilor, şi-au confirmat susţinerea doar verbal, dar nu au semnat deocamdată nimic, pentru că scrisoarea încă se redactează.  Victor Stepaniuc a reiterat că aceasta rămâne deschisă pentru semnare.

Liderul Partidului Regiunilor, Mihail Formuzal, nu a răspuns la telefon pentru a comenta situaţia.

Vineri, 10 mai, Victor Stepaniuc a declarat pentru  IPN că mai multe partide extra-parlamentare de la Chişinău, la iniţiativa Partidului Popular Socialist, pregătesc un apel către Consiliul Europei şi că până acum şi-au mai anunţat susţinerea pentru acesta Partidul Patrioţii Moldovei, condus Mihail Garbuz, Partidul Regiunilor, condus de către Mihail Formuzal, şi Partidul Social-Democrat, condus de către Victor Şelin. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.