Partidul PONA cere prezentarea scuzelor publice și demisia premierului Gavrilița

Ion Dron, liderul partidului politic Pentru Oameni, Natură și Animale (PONA), crede că președintele Maia Sandu trebuie să prezinte scuze publice românilor și să ceară demisia premierului Natalia Gavrilița. Aceasta, după ce șefa executivului, într-un interviu, a invitat românii să descopere Republica Moldova, după ce trece pandemia, menționând că „îi vom invita cu un pahar de vin și cu un zâmbet”. În opinia lui Ion Dron, astfel de declarații sunt stupide și vin să jignească poporul român.

„Îți stă mintea în loc: „Îi vom întâmpina cu un pahar de vin și cu un zâmbet”. Mai lipsea: și cu o țigară în colțul gurii. Da, au fost lansate aici, la Chișinău, de către unii guvernanți, în adresa românilor de peste Prut, declarații răutăcioase, pe alocuri veninoase, dar este o premieră când românii de peste Prut sunt luați la mișto cu această declarație”, a declarat Ion Dron într-o conferință de presă la IPN. Potrivit lui, este o declarație stupidă, care ar putea fi omisă prin tăcere, dacă nu ar veni de la un prim-ministru, care nu are dreptul să jignească și să ofenseze cetățenii unui popor, românii de pe ambele maluri ale Prutului.

„Este o jignire adusă românilor de aici și o batjocură la adresa românilor de peste Prut. Poate nu știe Natalia Gavrilița, dar Republica Moldova de astăzi este pământul românesc de altădată și va fi întotdeauna. Este un teritoriu, astăzi, acest stat, Republica Moldova, populat în mare parte de români cu destinul lor de veacuri și nu sunt un trib, cum gândește Natalia Gavrilița, care merită să fie descoperit în secolul XXI. În felul cum gândește acest prim-ministru se pare că nu știe despre Ambasada românilor, care a trecut Prutul cu mult înainte de pandemie, cu mult înainte de a veni Natalia Gavrilița la putere și a făcut mult mai multe decât acest Guvern al Nataliei Gavrilița pentru acest petic de pământ”, a notat liderul PONA.

Ion Dron a făcut trimitere la sprijinul acordat de către poporul și autoritățile de peste Prut, prin acorduri de înfrățire, granturi, dar și sute de proiecte. Printre acestea se numără proiectele de susținere a culturii, educației, a sectorului energetic, agricultură etc. Iar declarațiile premierului, în opinia lui Ion Dron, s-a scuipat peste tot ce s-a făcut.

„Până la urmă, că acest prim-ministru că vorbește cum vorbește este problema ei, dar această palmă poate deveni o problemă și pentru noi, românii de aici, dacă vom înghiți în loc să-i dăm o replică, în loc să ripostăm, să cerem sancționarea ei pentru aceste declarații”, susține Ion Dron.

„Partidul PONA consideră că pentru jignirea și cuvintele de batjocură ale prim-ministrului Natalia Gavrilița, președintele Maia Sandu ar trebui să aducă scuze românilor de aici și de peste Prut, nu în ultimul rând Guvernului de la București. În tradițiile și conform practicilor europene, să ceară plecarea Natalia Gavrilița din funcția de prim-ministru. nu este acceptabil, potrivit uzanțelor și culturii politice europene să jignești un popor și să continui să rămâi în funcție”, a mai spus Ion Dron.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.