Partidul „Democrația Acasă” a lansat un apel de solidaritate în cazul Alinei Panico

Reprezentanții Partidului „Democrația Acasă” fac apel către instituțiile mass media și organizațiile naționale și internaționale de apărare a drepturilor omului să se autosesizeze privind cazul candidatei Alina Panico, stabilită în România, căreia i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republici Moldova.

Într-o conferință de presă la IPN, Ion Leașcenco, candidat la alegerile parlamentare pe lista Partidului „Democrația Acasă”, a afirmat că motivul invocat de Poliția de Frontieră la blocarea accesului Alinei Panico pe teritoriul Republicii Moldova –  și anume, că ar fi un pericol care atentează la siguranța națională – este unul bizar. Potrivit lui Ion Leașcenco, în cazul dat s-a comis un abuz, deoarece Alina Panico nu reprezintă un pericol pentru siguranța națională. Cu atât mai mult că aceasta candidează la alegerile parlamentare și din această postură ar fi trebuit să beneficieze de imunitate în perioada electorală.

Valeria Voronin, colega Alinei Panico, a menționat că este condamnabilă și inadmisibilă atitudinea Poliției de Frontieră față de propriii cetățeni. Prin această acțiune autoritățile statului au creat o situație neplăcută și părinților Alinei, care o așteptau acasă. Valeria Voronin a lansat un apel, către toți colegii din  mass media, să se solidarizeze pentru a condamna abuzurile poliției de frontieră și a vameșilor față de candidata Alina Panico.

Anatol Ursu, candidat la alegerile parlamentare pe lista Partidului „Democrația Acasă” și colegul Alinei Panico atunci când lucrau la 10 TV, a menționat că este halucinant ceea ce se întâmplă. „Acesta susține că aceste abuzuri sunt făcute de guvernare din cauza fricii pe care o are  față de mișcarea unionistă”. „Nu s-a mai pomenit așa ceva, ca unui candidat, cetățean al statului, să-i fie interzisă intrarea pe teritoriul propriei țări. Poate doar în cazul lui Renato Usatîi, însă să faci o paralelă la pericolul pe care îl reprezintă Renato Usatîi și Alina Panico este un lucru exagerat”, a mai afirmat Anatol Ursu.

  • anatol ursu despre condamnarea actiunilor in cazul alinei panico.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.