Partidul Democrat se retrage de la guvernare

Partidul Democrat a decis să se retragă de la guvernare. Miniștrii Guvernului condus de premierul Pavel Filip urmează să demisioneze începând cu ziua de astăzi, 14 iunie. Anunțul a fost făcut într-un briefing de presă de către vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, transmite IPN.

Potrivit lui Cebotari, decizia democraților a fost luată în cadrul Consiliul Național Politic al formațiunii și are la bază „lipsa deschiderii la dialog a partidelor parlamentare și dorința de a debloca criza în care se află Republica Moldova”.

„Decizia noastră va rezolva parțial blocajul politic în care ne aflăm și va da un semnal clar că PDM nu se ține de putere”, a declarat vicepreședintele formațiunii.

Vladimir Cebotari a mai menționat că, indiferent ce soluții se vor găsi în continuare, câtă vreme sunt în vigoare deciziile Curții Constituționale, Guvernul care se va instala va funcționa ilegal.

„Funcționarii din instituții nu vor putea să execute legal deciziile unui astfel de Guvern și se vor afla într-o situație de risc juridic. Din această cauză, se va ajunge, în final, la alegeri anticipate”, a declarat Vladimir Cebotari

Politicianul s-a adresat și susținătorilor partidului, cărora le-a transmis un apel la calm și reținere, pentru a evita escaladare situației și ajungerea la violențe.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.