Partidul condus de ex-premierul Vasile Tarlev își prezintă programul de activitate

Partidul „Viitorul Moldovei” are un plan de acțiuni pentru dezvoltarea statului în toate domeniile de activitate, pe plan intern, extern și regional, dar și proiecte concrete pentru dezvoltarea economică, a anunțat președintele formațiunii, Vasile Tarlev (premier în perioada 2001-2008), într-o conferință de presă la IPN.

Potrivit lui Vasile Tarlev, o prioritate va fi sectorul real al economiei – susținerea producătorului autohton. Se va investi în crearea locurilor de muncă bine plătite și se vor asigura condiții mai bune ce țin de sistemul fiscal, care să-i convingă pe cetățenii moldoveni plecați peste hotare să revină și să lucreze acasă.

Partidul va promova programe de educație civică și patriotism, așa ca „fiecare cetățean al Republicii Moldova să-și iubească Patria, să cunoască istoria adevărară a neamului”. Vasile Tarlev crede ceea ce studiază copiii acum la școală la disciplina istorie în mare parte nu reflectă realitatea moldovenilor din țară și aceasta este o problemă a societății.

Partidul va veni și cu proiecte de minimalizare a poverii financiare a țării, prin renunțarea accesării unor credite distructive, spune fostul premier. Formațiunea se angajează să asigure transparență și eficiență.

Valerii Ianioglo, prim-vicepreședintele Partidului „Viitorul Moldovei”, a menționat că formațiunea va uni oamenii, va lupta contra divizării societății și va crea condiții pentru revenirea moldovenilor acasă.

Vasile Mereuță, vicepreședintele formațiunii, a insistat să pună capăt speculațiilor că Partidul „Viitorul Moldovei” ar fi „partidul lui Tarlev”. El a remarcat că un partid nu e un SRL a cuiva anume. Partidul „Viitorul Moldovei” este forța care va uni oamenii. Nu va lupta cu oponenții, ci va acționa pentru un viitor mai bun pentru țară și cetățeni.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.