Partidele politice rămân deocamdată gândite ca un fel de SRL, opinie

Preşedinta Asociaţiei Femeilor de Carieră Juridică din Moldova, Jana Costachi, spune că nu ştie cum s-a întâmplat, dar partidele politice moldoveneşti rămân deocamdată gândite ca un fel de SRL şi în politică se acţionează pe grupuri de interese. Jana Costachi a spus într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că Republica Moldova a rămas repetentă la capitolul calitate umană şi decenţă, transmite IPN.

„Accepţi să devii un lider de opinie şi să lupţi în cadrul propriului tău partid, acumulând în jurul tău noi şi noi persoane care sunt pe aceeaşi lungime de undă ca tine şi ei sunt în aceeaşi stare de absolut disconfort intelectual sau spiritual. Şi atunci lucrurile pot fi schimbate din interior. Migraţia aceasta politică, din punctul meu de vedere, este un exerciţiu de trădare a propriei tale aspiraţii şi convingeri. Şi, în felul acesta, ajungem să încetăţenim ideea că un partid este un SRL. Migraţia politică a fost şi rămâne una banală şi chiar dăunătoare”, a declarat Jana Costachi.

Aceasta este de părere că corupţia la nivel politic este doar vârful aisbergului. „Corupţia, în formele ei mărunte şi perverse, începe din fiecare comună. Înscrierea unui copil în grădiniţă înseamnă tragerea din sfori, înseamnă telefoane, înseamnă trafic de influenţă. Obţinerea unei autorizaţii, spre exemplu, pentru o şcoală, care nici măcar 60% nu corespunde, prin standardele pe care le prezintă la momentul obţinerii autorizaţiei, este iarăşi o provocare, este un gest de corupţie”, a menționat preşedinta Asociației Femeilor de Carieră Juridică din Moldova.

Jana Costachi mai spune că în Moldova s-a reuşit să se dezonoreze toate instituţiile publice, pentru cetățeni cuvântele „parlament”, „guvern”, „ministru” constituie un criteriu de posibilă dezonoare personală şi profesională, iar aceasta este ceea ce chiar nu poate fi tolerat pe perioade foarte lungi de timp.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.