Partidele extraparlamentare trebuie să fie active permanent şi nu doar în perioada electorală. Despre aceasta a declarat vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Daniela Bodrug, în cadrul dezbaterilor publice cu tema: „Priorităţile clasei politice şi ale societăţii moldoveneşti într-un an electoral. Poziţia opoziţiei”, organizate de către Agenţia IPN, în coproducţie cu Radio Moldova.
Daniela Bodrug a menţionat că în lumea civilizată priorităţile unui partid rămân aceleaşi indiferent de perioadă. Republica Moldova se ciocneşte de o mulţime de probleme nerezolvate pentru că, pe durata a 20 de ani, toate partidele şi-au fixat priorităţile în funcţie de conjunctură şi circumstanţe, schimbându-şi priorităţile după cum se schimbă circumstanţele. „Mişcarea Antimafie are o singură prioritate. Să nu permită revenirea comuniştilor la guvernare şi să stârpească mafia din Republica Moldova pentru a da cetăţenilor şansa să facă parte din marea familie europeană”, a spus Daniela Bodrug.
Politicianul a mai spus că partidele de la guvernare sunt partide minciunoase, pentru că odată cu accederea în Parlament, acestia uită să-şi îndeplinească promisiunile. „Partidele extraparlamentare apar şi sunt active doar în perioada electorală. Mişcarea Antimafie are o activitatea de 3 ani de zile. Pentru a ne realiza scopurile trebuie să ajungem în Parlament. Să fim osul din gât al acestor partide. Să punem la puşcărie pe cei vinoveţi de crime şi să dăm şansa cetăţenilor să fi liberi într-o ţară europeană”, a menţionat Daniela Bodrug.
Politicianul a menţionat că alegerile parlamentare sunt o şansă pentru Republica Moldova să se izbăvească, pe cale paşnică, să alunge această clasă politică despre care afirmă că fură şi minte.
Membrul Consiliului Politic Naţional al Partidului Acţiunea Democratică, Mihai Magdei, a spus că partidele extraparlamentare au mult de munci pentru a oferi oamenilor ceea ce nu le poate oferi actuala conducere. „Priorităţile noastre de bază sunt integrarea europeană, politica de cadre bazată pe profesionalism, şi nu pe apartenenţă politică. Dorim să rezolvăm problemele sociale, să reanimăm întreprinderile de prelucrare a produselor alimentare, să creăm locuri de muncă”, a menţionat membrul PAD.
Politicianul a mai opinat că actuala conducere a întârziat cu explicarea politicii de aderare la UE. „Dacă aceste lucruri erau bine prelucrate în teritoriu, dacă se oferea suficientă informaţie, nu avea loc acest referendum. Cu părere de rău, nu s-au făcut aceste planuri şi avem mult de munci”, a spus Mihai Magdei.
Dezbaterile publice cu tema: „Priorităţile clasei politice şi ale societăţii moldoveneşti într-un an electoral. Poziţia opoziţiei”, constituie ediţia XXVI din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundaţia germană Hanns Seidel.