Participanţii la Cursa Olimpică au alergat aproape 4 kilometri

Politicienii de la Chişinău şi-au schimbat, sâmbătă, 25 mai, pentru câteva ore, costumele pe ţinute sportive şi s-au alăturat participanţilor la tradiţionala Cursă Olimpică organizată de Comitetul Naţional Olimpic. Sportivi de performanţă şi amatori, de toate vârstele, au alergat pe o distanţă de 3,9 kilometri prin centrul capitalei, transmite IPN.

Primul la linia de sosire a ajuns elevul Alexandru Lupuşor, de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Acesta are 19 ani şi este multiplu campion naţional la alergări pe distanţe mari şi mijlocii. Chiar dacă a ajuns primul la linia de sosire, tânărul nu a fost prea mulţumit de rezultat, dar şi de faptul că nu a avut concurenţi pe măsură.

Prim-ministrul desemnat, Iurie Leancă, a mărturisit că de o săptămână merge la sală. „Avem nevoie de o societate sănătoasă şi sper că prin aceste competiţii vom putea transmite cetăţenilor noştri că pe potriva eforturile fizice vor fi şi competenţele intelectuale”, a menţionat premierul desemnat.

Liderul PLDM, ex-premierul Vlad Filat, a recunoscut că în ultima perioadă nu prea face sport, iar competiţia de azi i-a demonstrat că trebuie să revină în sală. „Sportul trebuie practicat zilnic şi anume acesta poate să consolideze societatea”, a spus liderul PLDM. Întrebat de jurnalişti dacă este mai greu în sport decât în politică, Vlad Filat a spus că mai greu decât în politica moldovenească nu este nicăieri.

Vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, a menţionat că sportul este foarte important în viaţa fiecărui om, dar a recunoscut că nu a rezistat să alerge pe toată distanţa. Aceasta  a adăugat că face sport şi merge la sală o dată pe săptămână. „Până a fi implicată în politică făceam sport zilnic”, a mai spus Liliana Palihovici.

Pe lângă cursa olimpică, persoanele care au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale au avut ocazia să participe la trânta pentru cocoş şi berbec, să joace tenis într-un cort special amenajat, dar şi să participe la o tombolă cu premii din partea sponsorilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.