Parteneriat moldo-german pentru Sporirea Eficienţei Confederaţiei Naţionale a Patronatului

Confederaţia Naţională a Patronatului din Republica Moldova (CNPM) a fost inclusă în cadrul unui program de colaborare cu implicarea mai multor parteneri germani. Proiectul este implementat cu suportul Asociaţiei Eurochambres în cadrul Programului East-Invest II. Scopul proiectului este sporirea relevanţei CNPM prin elaborarea unei strategii de dezvoltare, cu accentul pe servicii, precum şi implementarea unor servicii noi, transmite IPN.

Prima activitate din cadrul proiectului a fost realizată în perioada 8-12 februarie curent, când  reprezentanta SEQUA gGmbH, Anastasia Thulke şi reprezentantul Bildungswerk der Wirtschaft Mecklenburg-Vorpommern, Henry Zimmermann, s-au aflat într-o vizită de lucru la Chişinău, unde au fost identificate priorităţile şi principalele direcţii de dezvoltate ale CNPM, în special pe aspecte ce ţin de implementarea serviciilor acordate membrilor.

O altă activitate a fost realizată în perioada 3-8 aprilie curent, când o echipă a CNPM a efectuat o vizită de lucru în Germania. Vizita de studiu a fost organizată în vederea acordării de sprijin CNPM în elaborarea Strategiei de dezvoltare a serviciilor. În acest context, partenerii din Moldova au fost familiarizaţi cu structura organizaţiilor patronale şi de business, dar şi a camerelor de comerţ din Germania. Au fost efectuate vizite la sediile organizaţiilor patronale de nivel naţional, ramural, regional precum şi la Camera de Comerţ din Schwerin.

Totodată, a fost organizată o întrevedere la sediul Parlamentului din Mecklenburg Western Pomerania, unde echipa CNPM a discutat cu preşedintele parlamentului, Sylvia Bretschneider. despre relaţiile bilaterale dintre Germania şi Republica Moldova.

Ulterior, în perioada 23-27 mai curent Henry Zimmermann a efectuat o vizită de lucru la Chişinău. Un accent deosebit a fost pus pe strategia de dezvoltare a serviciilor CNPM. În acest context, echipa Confederaţiei şi  Henry Zimmermann au discutat despre serviciile existente, încercând să identifice avantajele şi dezavantajele, perspectivele de îmbunătăţire şi promovare a acestora, dar şi oportunităţile de implementare a unor servicii noi.

„Experienţa partenerilor germani este una foarte valoroasă şi va contribui indubitabil la întărirea capacităţilor şi sporirea imaginii CNPM în calitate de partener social la nivel naţional”, a accentuat directorul de proiecte al CNPM, Iulia Drumea.

În prezent CNPM participă la un curs de formare pe diverse aspecte referitoare la evaluarea impactului asupra mediului pentru întreprinderi. Scopul cursului este de instrui CNPM în domeniul legislaţiei de mediu pentru ca ulterior să poată oferi asistenţă membrilor, dar şi să poată promova mai eficient interesele şi drepturile acestora în domeniul vizat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.