Parlamentul va examina 45 de proiecte la ultimele ședințe din sesiunea curentă

45 de proiecte de legi urmează să examineze Parlamentul la ultimele ședințe plenare din sesiunea de primăvară 2022. Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor în plen pentru perioada 21-29 iulie, transmite IPN.

Agenda ședințelor include proiectul de lege privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice și modificări la măsurile de implementare a Programului de stat „Prima Casă”. Va fi propusă spre adoptare și inițiativa legislativă privind acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii moldoveni care revin cu traiul în țară. Deputații urmează să examineze în lectura a doua proiectul legii zootehniei, proiectul de lege privind emisiile industriale, proiectul de lege privind drepturile de autor și drepturile conexe, modificări la Codul muncii, la Codul penal și la Codul funciar.

De asemenea, parlamentarii vor examina, în prima lectură, proiectul Codului electoral al Republicii Moldova și proiectul de modificare a Legii cu privire la avocatul poporului. Tot în prima lectură este inclus pe agendă proiectul Legii privind prevenirea pierderii și risipei alimentare, precum și modificări la Legea privind piața de capital și la Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte.

În aceeași perioadă, deputații vor mai audia raportul de activitate al Centrului Național Anticorupție și raportul CEC pentru anul trecut privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Parlamentarilor li se va propune să ia act de încetarea mandatului lui Octavian Calmîc în calitate de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Joi, 21 iulie, ședința plenară a Parlamentului va începe la ora 10.00.

Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.